Vize İşlemleri

* T.C vatandaşları için vize uygulaması vardır. Vize başvurusu için seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ile aşağıdan temin edebileceğiniz
“Vize İçin Gerekli Evraklar” listesinde belirtilen belgeler ile başvurmak 
gerekmektedir.

* Yeşil pasaport sahipleri için vize uygulaması olmayıp, seyahat bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport yeterlidir.

* Vize alınmış olması, ülkeye giriş yapılabileceği anlamına gelmez, pasaport polisinin sizi ülkeye sokmama yetkisi vardır. Bu durumdan Çelebi Travel
sorumlu değildir, sorumluluk yolcuya aittir.

* Vize başvuruları, tur hareketinden 1 ay öncesinden itibaren yapılabilmektedir. Vize sürecinizin daha sağlıklı ilerleyebilmesi ve konsolosluklarda oluşabilecek dönemsel
yoğunluklardan ve/veya uygulama farklılıklarından 
etkilenmemek adına, tur kalkış tarihine 1 aylık süre kalmasından itibaren, vize başvurunuzu bir an önce tamamlanması
tavsiye olunur.

* Vize süresini konsolosluk belirler.

* T.C. yeşil pasaportu ile seyahat edecek misafirlerimizin, eğer pasaportlarının alınış tarihi 10 yıldan eski ise; pasaportlarını yenilemeleri gereklidir. Aksi halde gidecekleri
ülkeye kabul edilmeyebilirler ve/veya Türkiye'den 
havayolu firması tarafından uçuşları gerçekleştirilmeyebilir. Böyle bir durumda sorumluluk yolcuya aittir.

* Yırtık, yıpranmış, ıslanmış ve/veya benzeri tahribat(lar)a uğramış pasaportlar nedeniyle ziyaret edilecek ülke sınır kapısında gümrük polisi ile sorun yaşanmaması adına;
anılan pasaportların yenilenmesi ve T.C. vatandaşlarına vize 
uygulayan bir ülke ise ilgili vizenin yeni pasaportta olması gerekmektedir. Aksi durumda sorumluluk yolcuya aittir.

* 18 yaşından küçük misafirlerimiz tek başlarına ya da yanlarında anne ya da babadan sadece biri ile seyahat ederken ülke giriş-çıkışlarında görevli polis memurunca
anne-babanın ortak muvafakatini gösterir belge sorulması ihtimali 
olduğundan; 18 yaş altı misafirlerimizin ve anne-babalarının bu konuda hassasiyet göstermelerini tavsiye ederiz.

* KKTC ve Ercan Havaalanı’na ait kaşelerin pasaportta bulunmaması gerekmektedir. Bulunması halinde Yunanistan'dan başvuru yapamaz.

* Yunanistan Konsolosluğu yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir.

AVRUPA BİRLİĞİ TÜRKİYE DELEGASYONU TARAFINDAN YAYINLANAN DUYURUDA, 25 EYLÜL 2014 TARİHİNDEN İTİBAREN YAPILACAK SCHENGEN VİZESİ
MÜRACAATLARINDA PARMAK İZİ ALINMAYA BAŞLANMIŞTIR.

VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

AVUKAT-DOKTOR-ECZACI ve MÜHENDİS

*Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi

*2 adet biometrik resim (yeni)

*İLGİLİ MAKAMA hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe ıslak imza, kaşeli

*İş yeri faaliyet belgesinin ıslak imzalı aslı ve yeni tarihli (son 3 ay tarihli)

*İş yeri vergi levhası fotokopisi(son dönem)

*İş yeri imza beyannamesi fotokopisi

*Meslek kartı önlü arkalı fotokopisi

*Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK(en az 7.000 TL) banka hesap cüzdanı aslı veya banka çıktısı ise ıslak

  imza,kaşe ve banka imza sirküleri.(banka hesapları başvuru yapıldığı gün itibari ile 7 günden eski olmaması

  gerekmektedir)--

*T.C Kimlik Fotokopisi

*Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi

*Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden veya e-devletten/aile

  bireyleri görünmelidir)

*Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport

*Eski shengen vizelerin fotokopisi

*Yurtdışı seyahat sigortası (Tarafımızca temin edilir.)

 

ÇİFTÇİ

*Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi

*2 adet biometrik resim (yeni)

*İLGİLİ MAKAMA hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe

*Çiftçilik belgesi (orijinali,ıslak imzalı,yeni tarihli)

*Traktör ruhsatı

*İşlediği tarla tapularının fotokopisi

*Çiftçilik kayıt sistemi belgesi(orjinali,ıslak imzalı,güncel tarihli)

*Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK(en az 7.000 TL) banka hesap cüzdanı aslı veya banka çıktısı ise ıslak imza,

  kaşe ve banka imza sirküleri.(banka hesapları başvuru yapıldığı gün itibari ile 7 günden eski olmaması

  gerekmektedir)-Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir.

*T.C Kimlik Fotokopisi

*Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi(en az 5 adet)

*Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden veya e-devletten/aile

  bireyleri görünmelidir)

*Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport

*Eski shengen vizelerin fotokopisi

*Yurtdışı seyahat sigortası (Tarafımızca temin edilir.)

DEVLET MEMURU

*Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi

*2 adet Biometrik resim (yeni)

*İLGİLİ MAKAMA hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe Bağlı bulunduğu devlet kurumundan alınmış
  görev belgesi (elektronik imzalı olmalıdır)

*Resmi kurum görev kimlik kartının fotokopisi

*T.C kimlik fotokopisi

*Son 4 aylık maaş bordrosu (mühür ve imzalı)

*Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi

*Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden veya e-devletten/aile

  bireyleri görünmelidir)

*Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK (en az 7.000 TL) banka hesap cüzdanı aslı veya banka çıktısı ise ıslak

  imza,kaşe ve banka imza sirküleri.(banka hesapları başvuru yapıldığı gün itibari ile 7 günden eski olmaması

  gerekmektedir)-Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir.

*Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport

*Eski shengen vizelerin fotokopisi

*Yurtdışı seyahat sigortası (Tarafımızca temin edilir.)


EMEKLİLER

*Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi

*2 adet Biometrik resim (yeni)

*İLGİLİ MAKAMA hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe Maaşını aldığı bankadan son 4 aylık maaş
  dökümü ve banka imza sirküleri

*SGK ‘dan emeklilik belgesi (yazı, kaşe,imza ve mühürlü olacaktır)

*T.C kimlik fotokopisi

*Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi

*Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden veya e-devletten/aile

  bireyleri görünmelidir)

*Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK (en az 7.000 TL) banka hesap cüzdanı aslı veya banka çıktısı ise ıslak

  imza,kaşe ve banka imza sirküleri.(banka hesapları başvuru yapıldığı gün itibari ile 7 günden eski olmaması

  gerekmektedir)-Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir.

*Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport

*Eski shengen vizelerin fotokopisi

*Yurtdışı seyahat sigortası (Tarafımızca temin edilir.)

 

EV HANIMLARI

*Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi

*2 adet biometrik resim (yeni)

*İLGİLİ MAKAMA hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe Eşine ait iş evrakları

*T.C kimlik fotokopisi

*Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi

*Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden veya e-devletten/aile

  bireyleri görünmelidir)

*Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK (en az 7.000 TL) banka hesap cüzdanı aslı veya banka çıktısı ise ıslak

  imza,kaşe ve banka imza sirküleri.(banka hesapları başvuru yapıldığı gün itibari ile 7 günden eski olmaması

  gerekmektedir)-Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir.

*Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport

*Eski shengen vizelerin fotokopisi

*Yurtdışı seyahat sigortası (Tarafımızca temin edilir.)


ÖĞRENCİ

*Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi

*2 adet Biometrik resim (yeni)

*Okuldan alınmış asıl öğrenci belgesi (Üniv. öğrencisi e-devletten)

*T.C Kimlik fotokopisi

*Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden veya e-devletten/aile

  bireyleri görünmelidir)

*Vize başvurusunda bulunan kişi 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan noter onaylı muvafakatname

gerekmektedir. Anne ve Baba ile birlikte seyahat edilmesi durumunda dahi muvafakatname mutlaka gereklidir.

(orjinal ve güncel). Ebeveynleriyle beraber seyahat edecek olsa bile, her durumda, her iki ebeveyn tarafından noter

onaylı orjinal 6 aydan eski olmayan muvafakatname gerekmektedir. Eger kişi ebeveynlerinin dişindaki bir kişi ile

seyahat edecek olur ise (öğretmeni, hala dayı vf.) her iki ebeveyn seyahat edecek kişiye noter onaylı, orjinal 6 aydan

eski olmayan muvafakatname vermek durumundadır. Muvafakanamede seyahat edecek kişinin kimlik bilgisi ve ismi

geçmelidir. Reşit olmayan başvuru sahiplerinin başvuru formuna her iki ebeveynin imzası gerekmektedir.

*Anne veya babanın iş evrakları

*İLGİLİ MAKAMA hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe Şahsına ait son 4 aylık hareketli
  son bakiyesi YÜKSEK (en az 7.000 TL) banka hesap cüzdanı orjinali veya banka 
çıktısı ise ıslak imza,kaşe ve banka imza sirküleri.
  (banka hesapları başvuru yapıldığı gün itibari ile 7 günden eski 
olmaması gerekmektedir)Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir.
  Üniversite öğrencileri için gereklidir.

*Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport

*Eski shengen vizelerin fotokopisi

*Yurtdışı Seyahat Sigortası ( Tarafımızca temin edilir.)

 

ESNAF ve SANATKÂRLAR ile SERBEST MESLEK SAHİPLERİ

*Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi

*2 adet biometrik resim (yeni)

*İLGİLİ MAKAMA hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe ıslak imza ve kaşe

*İş yeri imza beyannamesi fotokopisi

*İş yeri faaliyet belgesi ıslak imzalı aslı ve yeni tarihli (son 3 ay tarihli)

*İş yeri vergi levhası fotokopisi (son dönem)

*İş yeri ticaret sicil gazetesi fotokopisi

*T.C kimlik fotokopisi

*Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi

*Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden veya e-devletten/aile

  bireyleri görünmelidir)

*Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK (en az 7.000 TL) banka hesap cüzdanı aslı veya banka çıktısı ise ıslak imza,kaşe ve banka imza sirküleri.
(banka hesapları başvuru yapıldığı gün itibari ile 7 günden eski olmaması 
gerekmektedir)-Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir.

*Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport

*Eski shengen vizelerin fotokopisi

*Yurtdışı seyahat sigortası (Tarafımızca temin edilir.)

 

SSK’YA BAĞLI MAAŞLI ÇALIŞAN

*Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi

*2 adet biometrik resim (yeni)

*Şirketin antetli kağıdına, seyahat amacını belirten orjinal, yazı iş veren tarafından ıslak kaşeli ve imzalı olarak, (Firma merkezi Trakya dışında ve
Trakya bölgesi içinde şubesi var ise görev yerinin Trakya bölgesi (şehir) 
belirtimelidir. Şahsına veya birlikte yaşadığı aile bireyine ait güncel sabit fatura(elektrik,su,doğal gaz gibi)

*Şirket imza sirküleri fotokopisi

*Şirket vergi levhası fotokopisi (son dönem 2017 yılana ait,kuruluş tarihi 4 aydan fazla olmalıdır)

*Şirket ticari sicil gazetesi fotokopisi

*Şirket faaliyet belgesi ıslak imzalı aslı ve yeni tarihli (son 3 ay tarihli) 

*SSK giriş bildirgesi

*Son 4 aylık maaş bordrosu (iş yerinden kaşeli ve imzalı)

*SSK hizmet dökümü (SGK'dan veya e-devletten barkodlu, başvuru tarihinden en fazla 10 gün önce alınmış olmalıdır)

*Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi

*T.C kimlik fotokopisi

*Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden veya e-devletten/aile bireyleri görünmelidir)

*Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK (en az 7.000 TL) banka hesap cüzdanı aslı veya banka çıktısı ise ıslak imza,kaşe ve banka imza sirküleri.
(banka hesapları başvuru yapıldığı gün itibari ile 7 günden eski olmaması 
gerekmektedir)-Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir.

*Vize bitiminden sonra 6 ay geçerli pasaport

*Eski shengen vizelerin fotokopisi

*Yurtdışı seyahat sigortası (Tarafımızca temin edilir)

 

ŞİRKET SAHİPLERİ

*Pasaport ve resimli sayfasının fotokopisi

*2 adet biometrik resim (yeni)

*Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, İLGİLİ MAKAMA hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe

*Şirket imza sirküleri fotokopisi

*Şirket vergi levhası fotokopisi (son dönem)

*Şirket ticari sicil gazetesi fotokopisi

*Şirket faaliyet belgesi ıslak imzalı ve yeni tarihli (son 3 ay tarihli)

*T.C kimlik fotokopisi

*Gayrimenkul tapu veya ruhsat fotokopisi

Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği güncel tarihli ve orjinali (nüfus müdürlüğünden veya e-devletten/aile bireyleri görünmelidir)

*Son 4 aylık hareketli son bakiyesi YÜKSEK (en az 7.000 TL) banka hesap cüzdanı aslı veya banka çıktısı ise ıslak imza,kaşe ve banka imza sirküleri.
(banka hesapları başvuru yapıldığı gün itibari ile 7 günden eski olmaması 
gerekmektedir)-Yunanistan yeni açılmış hesabı kabul etmemektedir.

*Eski shengen vizelerin fotokopisi

*Yurtdışı Seyahat Sigortası (Tarafımızca temin edilir.)

SİZİ ARAYALIM